OLE-HERMANN GUDIM LUNDBERG

  • Facebook
  • Instagram
Foto: Privat
Foto: Tovita Razzi
Foto: Fredriksstad blad

SCENEINSTRUKTØR

Ole-Hermann har jobbet som sceneinstruktør i over 30 år, er medlem av Norsk sceneinstruktørforening og ble i 2021 tildelt kunstnerstipend fra Kulturrådet som én av fem sceneinstruktører. Han er strukturert, omtenksom, tålmodig, positiv, engasjert og pålitelig med et brennende hjerte for videreutvikling innen faget. Ole-Hermann har gjort en stor forskjell for det lokale kulturlivet i hjembyen Fredrikstad der han har vært med på å starte blant annet Fredrikstad barne- og ungdomsteater, Plankebyen Ungdomsteater og Sceneteppe (en fellesorganisasjon for scenekunsttilbud for barn og unge). I tillegg har han siden 2004 vært en av tre samarbeidspartnere i Kulturværste As. Sammen med komponist Svein Gundersen og manusforfatter Hans-Petter Thøgersen har han iscenesatt nyskrevne musikaler, show og storslagne forestillinger. Ole-Hermann har blant annet vært sentral i utviklingen av forestillingene i Brottet Amfi på Hvaler siden 2008. Med forestillinger som EN MIDTSOMMERNATTS DRØM, BROTTSJØ og JEPPE har han mottatt lovord både lokalt og nasjonalt. Sistnevnte forestilling ble også spilt på Chat Noir med etterfulgt Norgesturné. Han har også iscenesatt forestillinger som SKATTEN PÅ SJØRØVERØYA (Stavanger konserthus), SPOOKI (Akershus festning/Fredriksten fort), DET BRENNER EN ILD (Gamlebyen i Fredrikstad), GARBAGIAMYSTERIET (Landsomfattende miljøforestilling) og STUBBEFOLKET (Strømfoss). Dette i tillegg til en rekke forestillinger på Blå grotte og City Scene i Fredrikstad - som ISFRONT, PLANKEBY'N, MY FAIR LADY, STABBUR NILSEN og VÆRSTEKÆLLÆR.

SKUESPILLER

Som skuespiller har Ole-Hermann medvirket i familieforestillinger som KAPTEIN SABELTANN OG GRUSOMME GABRIELS SKATT, OLIVER, KARIUS OG BAKTUS, HAKKEBAKKESKOGEN, TRE NØTTER TIL ASKEPOTT, REISEN TIL JULESTJERNEN og KARDEMOMMEBY. Dette i tillegg til å være kjent som en av to tyver i serien VERDENS BESTE SFO på NRK.

Dersom du ser etter en kreativ sceneinstruktør eller en engasjert skuespiller i forbindelse med ditt arrangement kan Ole-Hermann med faglig kunnskap og personlige egenskaper garantere for et godt gjennomført samarbeid. 

TRYKK HER FOR KOMPLETT CV

PRODUSENT & PROJEKTLEDER

Ole-Hermann har lang erfaring som prosjektleder og produsent. I samarbeid med selskapet Kulturværste As har han produsert over 30 sceneproduksjoner og med Kulturleveranser er han prosjektleder/produsent i samtlige egenproduserte produksjoner. Han gjennomfører og leder en rekke events og kulturarrangement for ulike oppdragsgivere, blant annet firmaer og byer som ønsker å tilby befolkningen månedlige kulturopplevelser (eksempelvis "Bylørdag" i Fredrikstad). Ole-Hermann har også besøkt en rekke skoler med et egetutviklet kurs i presentasjon/formidlingsteknikk som han både produserer og medvirker i som foredragsholder. 

Ole-Hermann ble tildelt ærefulle Kong Frederiks Hederspris 2021.

UTVALGT ERFARING