top of page

BLINDPASSASJER

Foto: Ove Tøpfer

«Blindpassasjer» er en selvbiografisk forestilling på ca. en time skrevet/komponert av Anniken og Martine Lundberg med intensjon å forebygge selvmord og medvirke til større åpenhet rundt psykisk helse. Forestillingen stiller spørsmål ved hva som skjer når vi mennesker konstruerer vår egen frykt og hvordan vi skal velge å leve med den. Forestillingen gir den indre kommunikasjonen vi har med oss selv et ansikt. For å kunne leve i balanse med oss selv må de ulike delene av oss kommunisere med og forstå hverandre. Tekstforfatter, komponist og hovedrolleinnehaver Anniken Bakken Lundberg har selv følt dette nært på kroppen. Forestillingen er basert på hennes egen historie med selvmordsproblematikk og tar for seg hennes vei ut av mørket.
 
Fredriksstad Blad trillet terningkast 6 etter urpremieren i 2019 og anmelder Christen Hvam skrev bland annet:
 
"I Blindpassasjer stiller Anniken Bakken Lundberg (23) til skue erfaringene om å leve med bare en tynn stripe fribord mellom livsgnist og depresjon. Det er blitt en viktig forestilling formidlet uten pekefingerfektende besserwisseri men med en injiserende oppriktighet, nesten så det stinger i en. Det er heller ikke på jordet å tolke forestillingen som en kilevink mot vår tids innretning på prestasjoner, og ikke person".

Forestillingen hadde Oslopremiere 9. november 2021.

 
Kulturleveranser sin ambisjon er å styrke individer og videreutvikle menneskers forståelse for hverandre og seg selv. Firmaet ønsker å bidra til å videreutvikle scenekunsten i Norge, utfordre strukturen i musikkteateret og fremme faget som mer enn kun underholdning ved å presentere publikum for profesjonelle kammermusikaler som inviterer til ettertanke og tett dialog mellom publikum og utøver.

Team


Produsent: Kulturleveranser AS
Prosjektleder: Ole-Hermann Gudim Lundberg

Regissør: Martine Tufvesson Lundberg
Lyd/lysdesign: Tor Marius Refsahl
Rekvisitør: Else-Marie Hansen

På scenen

HUN: Anniken Bakken Lundberg
HAN: Patrick Hilmar Ingvaldsen (Fredrikstad) / Andreas Humlekjær (Oslo)
JENTA: Mathilde Thorsen Olsen (Fredrikstad) / Madikken Nilsen (Oslo)

Kapellmester og arrangør: Mats-André Soli
Musiker: Even Pedersen

bottom of page