top of page

MARTINE TUFVESSON LUNDBERG

  • Facebook
  • Instagram
Foto_ Kine Jensen

REGISSØR OG KOREOGRAF

Martine jobber som regissør, koreograf og pedagog. Hun er bachelorutdannet fra Högskolan för scen och musik i Gøteborg, med en stor lidenskap for videreutviklingen av musikalsjangeren. Hun er nå aktuell som regissør og koreograf i DET BRENNER EN ILD under åpen himmel i Gamlebyen, Fredrikstad. Etterfulgt av REISEN TIL JULESTJERNEN på Edderkoppen Teater og ADA OG SNØMANNEN på Lillestrøm kultursenter. Arbeid inkluderer: TROLLMANNEN FRA OZ (Chateau Neuf), PELLE POLITIBIL (Nordland Teater), MUSIKALFEST MED KORK (Folketeateret/Nrk), BLINDPASSASJER (Det andre teatret) og DANS PÅ KNUST GLASS (Riksscenen). Dette i tillegg til en rekke semiprofesjonelle produksjoner tilknyttet ulike lokalmiljøer i Norge. Blant annet: OLAV DEN HELDIGE (Stiklestad/Sarpsborg), I BLANKE MESSINGEN (Sarpsborg), ALBERT OG LEONIE (Odda) og EN MIDTSOMMERNATTSDRØM (Hvaler). Martine har også vært engasjert som regiassistent i SPELEMANN PÅ TAKET på Trøndelag Teater og Hedda-nominerte MISS SAIGON på Folketeateret. 

Martine har en lang erfaring med nyskrevne musikaler. Hun begynte selv sitt arbeid som skuespiller og sanger før hun videreutviklet seg innen regi og koreografi. Martine er pålitelig, motiverende, kreativ, engasjert og kjent for å ha en genuin kjærlighet for faget og menneskene hun jobber med. Med god faglig og relasjonell kompetanse er hennes ambisjon å kunne utfordre, underholde og berøre publikum i tillegg til å skape en minneverdig, fin opplevelse for samtlige involverte i produksjonen. Martine er medlem av Norsk Regiforbund,.

UNDERVISNING

Martine er utdannet adjunkt fra Høgskolen i Østfold og tilbyr undervisning i skuespill og musikkteater, både gruppevis og individuelt. Hennes mål er å utdanne trygge, modige, selvstendige, ærlige, nysgjerrige, faglig gode utøvere med forståelse og omtanke for sine medmennesker. Dette gjør hun ved å se, forstå og utfordre hele mennesket i et kreativt, trygt, inkluderende, likestilt og motiverende arbeidsmiljø. Hun elsker å videreutvikle seg i takt med studenter og ulike fagmiljøer. Hun jobber nå som høyskolelektor i skuespillerteknikk v/ institutt for scenekunst på Høyskolen Kristiania og har tidligere vært ansatt som faglærer og fagrådsansvarlig i skuespillerteknikk og musikkteater v/ Bårdar Akademiet. I tillegg til dette er hun konsulent på Sceneteppe (Fredrikstad kultur og teatersenter).

Martine har også en forkjærlighet for tekster. Hun har oversatt en rekke musikaler og selvstendige sanger fra engelsk til norsk i tillegg til at hun har utarbeidet to egne forestillinger og utgitt minialbum med nyskrevne sanger. I 2020 innledet Martine et samarbeid med "Ingrid Tegner" som resulterte i tretten illustrerte tekster. Hennes selvstendige tekster har også blitt solgt i butikkene til Sister Soul i Gamlebyen, Fredrikstad. 

For et nærmere innblikk; Lytt til Martine i podcasten MUSIKAL I MONITOR på Spotify.

REGISSØR OG KOREOGRAF

    UTVALGT ERFARING

ANMELDELSER - REGISSØR

«Olav den heldige og Ranes hemmelighet er en magisk, underholdende, morsom og spennende forestilling som det er verdt å få med seg (...) Regissør Martine Tufvesson Lundberg lar de voksne skuespillerne skinne, barna imponere og statistene utfylle scenografien på flott vis. Scenograf, koreografi, kostymedesign, lyd, lys og musikk fortjener også ros. Man tror på magien som skjer på scenen, ofte med enkle og effektive midler.»

Adresseavisen, Olav den heldige 2022

«Regissør Martine Tufvesson Lundberg har hatt en svært stødig hånd med å instruere mange aktører som utfolder seg over et stort fysisk område. Resultatet er definitivt en familieforestilling for hele familien. Da vi ruslet mot bilen i det nydelige måneskinner var det noen guttunger bak oss som opprømt diskuterte midgardsormen mellom seg. Som etter en superheltfilm på kino.»

Sarpsborg Arbeiderblad, Olav den heldige 2022

"Med formidable rolleprestasjoner og musikalhåndverk av rang er Miss Saigon på Folketeateret blitt en fulltreffer, men også et bevis på at historier noen ganger må endres for å kunne leve videre."
 
Klassekampen, Miss Saigon 2023 (Regiassistent)

"Anniken og søsteren Martine har stått for oversettelsen. Det kan ikke ha vært en enkel jobb, men de to kommer fra det med bravur. I tillegg har sistnevnte regissert første akt, mens Patrick Hilmar Ingvaldsen har regissert andre, og siste akt. Det funker helt sømløst, og begge gjør sine saker med stor innforlivelse."

Fredriksstad Blad, Heathers 2023

«Martine Tufvesson Lundberg has chosen to infuse her version of the show with heavy use of realism (...) Their vulnerability is honest and heartfelt (...) It’s definetly a comedy, but it’s true power is in the balancing act between being comedic and serious.”
 
Broadwayworld, I blanke messingen 2022

«Barna dine kommer til å være deg evig takknemlig om du tar de med på denne. For sjelden har jeg sett et mer entusiastisk publikum i alle aldre. Jeg velger å sitere en unggutt på rundt ti-tolvårsalderen som jeg overhørte på vei ut etter forestillingen: Dette er den beste julegaven jeg har fått noen gang, mamma, og jeg ønsker meg akkurat den samme billetten til neste jul også.»
 
Nettavisen, Trollmannen fra Oz 2019

“Det er lenge siden jeg har hørt så mange le så godt. Det er selvsagt mye takket være gode innsatser og bandet, men ikke minst produsent Philip Bøckmann og regissør Martine Tufvesson Lundberg. Begge er fortsatt bare i begynnelsen av 30-årene, men likevel allerede erfarne i bransjen, og har klart å gjøre i blanke messingen til en østfoldsk festforestilling (...) Det er ingen liten oppgave å sette opp en av musikalverdenens store titler, som i tillegg er en av historiens mest suksessfulle filmer. Da er det ekstra morsomt at ensemblet leverer til stående applaus.»
 
Sarpsborg Arbeiderblad, I blanke messingen 2022

"Pelle politibil har virkelig fått et nytt liv gjennom teateroppsetningen til Nordland Teater. Det ble en livlig time i teaterstolen med fart, spenning og latter. Her treffer teateret planken. Forestillingen gikk rett hjem til sitt publikum, som svarte tilbake."
 
Rana Blad, Pelle Politibil 2024

"Her er det bare å vifte med skrytet; Regien er bestemt og ujålete (...) Spring Awakening har blitt høyspent, strømførende teater som, selv med en porsjon humor, graviterer mot et stort alvor. Sint og agiterende som milde faen, men aldri paroleaktig proklamerende.» 
 
Fredriksstad Blad, Spring Awakening 2024.

«I Blindpassasjer stiller Anniken Bakken Lundberg (23) til skue erfaringene om å leve med bare en tynn stripe fribord mellom livsgnist og depreson. Det har blitt en viktig forestilling formidlet uten pekefingerfektende bessewisseri men med en injiserende oppriktighet, nesten så det stinger i en. Det er heller ikke på jordet å tolke forestillingen som en kilevink mot vår tids innretning på prestasjoner, og ikke person»
 
Fredriksstad Blad, Blindpassasjer 2019

“Med levende scenografi, oppfinnsomme kostymer og masker, magisk lys og effekter, drivende kjapp personregi og fremfor alt den udødelige musikken, fremstår Trollmannen som det utstyrsshowet den skal være.»
 
Aftenposten, Trollmannen fra Oz 2019

«Det har vært store forventninger foran musikalen om Albert og Leonie. Og nå kan vi røpe: De blir innfridd alle som en. Forestillingen er rett og slett blitt eventyrlig bra»

Hardanger folkeblad, Albert og Leonie 2019

Behind The Scenes (21).jpg
Behind The Scenes (3)_edited.jpg

UNDERVISNING

REFERANSER

Foto_ Kine Jensen
Foto_ Kine Jensen

Martines forståelse og dedikasjon til teater er inspirerende! Hun ser individer for deres verdi, kommer med gode tips og motiverer deg til å yte ditt beste som utøver. Hun investerer mye tid og jobb i å selv forstå karakteren like mye som deg og har mange smarte verktøy som hjelper deg oppnå mestring på høyt nivå. Hun er åpen for et mangfold av teknikker og jobber utifra hva du ønsker å oppnå.

Student, Bårdar Akademiet

Martine gir oss konkrete verktøy som vi kan bruke i skuespill og hun er en mester på å veilede oss og spørre spørsmål, som får oss til å reflektere og finne svaret selv. Det er veldig godt å ha Martine som lærer fordi hun bryr seg ekstremt mye om faget og jeg merker at det motiverer hele klassen. Martine bryr seg veldig mye om oss og at vi forstår og har det bra i timen.
 
Student, Musikkteaterhøyskolen

Som pedagog går hun utifra deg som menneske og dine styrker, samtidig som hun stadig utfordrer deg og pusher deg mot nye høyder. En drøm å få jobbe med!
 
Privatelev

Martine åpner for refleksjon. Som lærer ser hun meg for det mennesket jeg er, ikke bare det jeg gjør - samtidig som hun stiller mer krav enn noen andre. Jeg føler meg utrolig heldig. 

Student, Høyskolen Kristiania

Undervisningen til Martine er en stadig inspirasjonskilde. Jeg er takknemlig for å vite at jeg alltid kan be om hjelp når jeg ønsker å vekke nye tanker og bli utfordret i et rom som føles trygt og åpent. Martine har, utifra mine erfaringer, en helt spesiell evne til å forstå hva jeg kan utforske for å strekke meg lenger. I tillegg er det alltid rom for refleksjoner og observasjoner som er med på å utvikle en selvstendighet hos meg. 

Privatelev

bottom of page