top of page

DANS PÅ KNUST GLASS

Foto: Ove Tøpfer.jpg

Kulturleveranser ønsker hjertelig velkommen til sin andre egenproduserte forestilling "DANS PÅ KNUST GLASS" av og med Beate Esthersdatter Myrvold. En personlig iscenesettelse om tre generasjoner jødiske kvinners liv, talenter og brutale møte med verdenshistorien. Forestillingen tar for seg lykke, smerte, glede og det å finne sin egen vei. Historien formidles gjennom skuespill, sang og musikk. Prosjektet er produsert med støtte fra blant annet Østfold internasjonale teater, Fritt ord, Jødisk museum, Scheibler og Kulturrådet. Urpremieren ble fremført på St. Croix i Fredrikstad 12. november etterfulgt av turné som avsluttet på Riksscenen i Oslo. Nå kommer forestillingen tilbake til Riksscenen 5. juni kl. 19:00! Billetter finner du her!

Da andre verdenskrig inntraff jobber moren til Beate som danserinne. Hun måtte flykte alene med et barn under hjertet, danset aldri igjen og valgte å forlate datteren sin så altfor tidlig. Selv fikk Beate ikke vite at hun var jødisk før etter morens død. Nå formidler hun sin egen familiehistorie. For sin egen sønn. For å forebygge. Vi er stolte av å ha iscenesatt denne forestillingen, som ikke fortjener å bli tatt til inntekt for politiske handlinger. Siden turnépremieren vår har "Dans på knust glass" mottatt både lovord og hatbrev grunnet Israels politikk. Nå velger vi å møte antisemittisme med flere forestillinger. 

"Livet har blitt en dans på knust glass og skårene gir hun videre til meg. I dag plukker jeg opp glasskårene fra livet hennes. Snur og vender på dem. Holder dem opp mot lyset og ser solen bryte i alle regnbuens farger som i en prisme. Ut fra hvert lysglimt strømmer det stemmer og musikk."

Team

Produsent: Kulturleveranser As

Dramatiker: Beate Esthersdatter Myrvold
Regissør/kunstnerisk leder: Martine Tufvesson Lundberg
Prosjektleder og scenograf: Ole-Hermann Gudim Lundberg

Rekvisitter og kostymedesign: Else-Marie Hansen

Lysdesign: Roy Nilsen

Lyddesign: Sander Thoresen / Morten Melsom

Video: Petter Grindahl

Plakatfoto: Ove Tøpfer

På scenen

Hun: Beate Esthersdatter Myrvold
Den kvinnelige skikkelsen: Emilie Thun

Kapellmester og klarinettist: Georg Reiss

Pianist: Solfrid Molland

Fiolinist: Ingrid Berg Mehus

bottom of page