BLINDPASSASJER

«Blindpassasjer» er en selvbiografisk forestilling på ca. en time skrevet/komponert av Anniken og Martine Lundberg med intensjon å forebygge selvmord og medvirke til større åpenhet rundt psykisk helse. Forestillingen stiller spørsmål ved hva som skjer når vi mennesker konstruerer vår egen frykt og hvordan vi skal velge å leve med den. Forestillingen gir den indre kommunikasjonen vi har med oss selv et ansikt. For å kunne leve i balanse med oss selv må de ulike delene av oss kommunisere med og forstå hverandre. Tekstforfatter, komponist og hovedrolleinnehaver Anniken Bakken Lundberg har selv følt dette nært på kroppen. Forestillingen er basert på hennes egen historie med selvmordsproblematikk og tar for seg hennes vei ut av mørket.
 
Fredriksstad Blad trillet terningkast 6 etter urpremieren i 2019 og anmelder Christen Hvam skrev bland annet:
 
"I Blindpassasjer stiller Anniken Bakken Lundberg (23) til skue erfaringene om å leve med bare en tynn stripe fribord mellom livsgnist og depresjon. Det er blitt en viktig forestilling formidlet uten pekefingerfektende besserwisseri men med en injiserende oppriktighet, nesten så det stinger i en. Det er heller ikke på jordet å tolke forestillingen som en kilevink mot vår tids innretning på prestasjoner, og ikke person".

Forestillingen hadde Oslopremiere 9. november 2021.

 
Kulturleveranser sin ambisjon er å styrke individer og videreutvikle menneskers forståelse for hverandre og seg selv. Firmaet ønsker å bidra til å videreutvikle scenekunsten i Norge, utfordre strukturen i musikkteateret og fremme faget som mer enn kun underholdning ved å presentere publikum for profesjonelle kammermusikaler som inviterer til ettertanke og tett dialog mellom publikum og utøver.

Team


Produsent: Kulturleveranser AS
Prosjektleder: Ole-Hermann Gudim Lundberg

Regissør: Martine Tufvesson Lundberg
Lyd/lysdesign: Tor Marius Refsahl
Rekvisitør: Else-Marie Hansen

På scenen

HUN: Anniken Bakken Lundberg
HAN: Patrick Hilmar Ingvaldsen (Fredrikstad) / Andreas Humlekjær (Oslo)
JENTA: Mathilde Thorsen Olsen (Fredrikstad) / Madikken Nilsen (Oslo)

Kapellmester og arrangør: Mats-André Soli
Musiker: Even Pedersen

HJERTEVENN

Foto: Kine Jensen

BARE JEG

Hjertevenn
BARE JEG
BARE JEG

BARE JEG

00:29
Play Video
DU ER

DU ER

00:17
Play Video
DET NYE ÅRET

DET NYE ÅRET

00:19
Play Video
MOR

MOR

00:32
Play Video

I forbindelse med Kulturleveranser sitt tiårsjubileum som julekonsertprodusent desember 2020 ble det utgitt et minialbum bestående av fire låter. Formålet var å spre lys i desember og bidra til å gjøre verden til et varmere sted i en tid hvor alle måtte vise nærhet ved å ta avstand grunnet pandemien Covid-19. Låtene er produsert og arrangert av Håvard Gressum Antonsen, spilt inn/mikset i Greenroom studio og mastret hos Lydmuren As. Musikere: Mats-André Soli (piano), Anders Amundsen (Gitar), Ole Petter Hansen Chylie (trommer), Rino Johannessen (bass) og Jan Ragnar Storheim (cello). Samtlige låter er skrevet av Martine Tufvesson Lundberg. 

BEGRAVELSE UTEN LIK

Foto: Ove Tøpfer

Kulturleveranser jobber i skrivende stund med å videreutvikle en forestilling som omhandler kjønnsskiftet fra mann til kvinne på 80/tidlig 90-tallet, sett gjennom en mors øyne. Historien følger Morten som i løpet av to og et halvt år går fra å være mann til kvinne og Unni som må ta farvel med sin sønn og ønske en nybliven datter velkommen. Forestillingen er fritt basert på nedtegnelser av Unni Gudim. Manusutvikling/forprosjekt er støttet av Fritt ord, Fredrikstad kommune, Kulturrådet m.fl. 

Målet med å iscenesette denne historien er å kunne være et bidrag i det offentlige ordskiftet i tillegg til å utfordre musikkteateret som formidlingsform. Selskapet gjennomførte en workshop våren 2021 som resulterte i "reading" for spesielt inviterte. Etter positive og konstruktive innspill fra prøvepublikum/aktører bearbeides nå materialet videre frem mot en offisiell premiere planlagt i Fredrikstad 2022 etterfulgt av Oslopremiere i 2023.

Team

Produsent: Kulturleveranser As
Regissør: Ole-Hermann Gudim Lundberg
Manusforfatter, komponist og medregissør: Martine Tufvesson Lundberg

På scenen (reading)

Unni: Monica Hjelle
Morten (voksen): Philip Bøckmann
Victoria: Maria Wulcan

Morten (ung): Noah Nilsen

Kapellmester og arrangør: Mats-André Soli
Musiker: Jan Ragnar Storheim